menu

Nieuws

 • Tilburg University verlengt bijzondere leerstoel prof. dr. Petri Embregts met 10 jaar

  18-06-2020

  Het College van Bestuur van Tilburg University heeft de bijzondere leerstoel van prof. dr. Petri Embregts met een periode van 10 jaar verlengd tot 2030. De leerstoel is verbonden aan departement Tranzo, Tilburg School of Social and Behavioural Sciences van deze universiteit. Lees het hele bericht op de website van Tilburg University.

 • AWVB Jaarverslag 2019

  18-06-2020

  De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB) brengt dit jaar voor het eerst een online jaarverslag uit. Lees het hele bericht op de website van Tilburg University.

 • Prof. Petri Embregts ontvangt omvangrijke VWS-subsidie

  18-06-2020

  Prof. dr. Petri Embregts (Tranzo, Academische Werkplaats LVB) ontvangt van VWS een subsidie om naasten van mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen in het ontwikkelen en inzetten van hun ervaringskennis. Lees het hele bericht op de website van Tilburg University.

 • Vragenlijst naar het meten van zelfbepaling breed beschikbaar

  18-06-2020

  De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo, Tilburg University) heeft een vragenlijst ontwikkeld om de psychologische basisbehoeften van mensen met een licht verstandelijke beperking of zwakbegaafd niveau van functioneren in kaart te brengen: de Psychologische Basisbehoeftenlijst Verstandelijke Beperking (PBVB). Lees het hele bericht op de website van Tilburg University.

 • Nieuwe voorzitter stuurgroep Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB)

  12-06-2019

  Na ruim 4 jaar heeft dhr. Marc Bindels op 6 juni jl. zijn voorzittersrol overgedragen aan dhr. Henk Kouwenhoven. Dhr. Marc Bindels was sinds de oprichting in 2011 reeds als lid betrokken bij de de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB) van Tranzo (School of Social and Behavioral Sciences, Tilburg University). De overdracht…lees verder

 • Extra financiële impuls door VWS voor samenwerking met praktijk

  24-05-2019

  De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB) van Tranzo (Tilburg School of Social and Behavioral Sciences) ontvangt vanaf 2020 structureel bijna €700.000 per jaar. Dit is €300.000 extra op de eerder door VWS toegekende structurele middelen van €400.000. Het hele nieuwsbericht staat op de website van Tilburg University.    

 • Terugblik op symposium ‘Krachtige kennisbronnen: verbinding door bouwen en vertrouwen’

  09-04-2019

  Op 2 april organiseerde de Academische Werkplaats haar vijfde symposium, getiteld ‘Krachtige kennisbronnen: verbinding door bouwen en vertrouwen’. Met bijna 500 bezoekers was het een drukbezochte dag waarbij drie verschillende kennisbronnen centraal stonden: ervaringskennis, professionele kennis en wetenschappelijke kennis. Via het online magazine krijgt u een terugblik op dit symposium.

 • “Zo openen we elkaars ogen”. Ervaringsdeskundigen worden co-onderzoeker

  17-12-2018

  Eerste ervaringsdeskundigen duurzaam aan de slag bij de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking   Even voorstellen: Kim Beenhakker en Mireille de Beer. Met een filmpje hebben ze gesolliciteerd bij de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking (AWVB) van Tranzo, Tilburg University, en vervolgens zijn ze met open armen ontvangen als co-onderzoekers met…lees verder

 • Werkconferentie Ervaringsdeskundigheid: Een vak apart…, Of een apart vak…!?

  11-06-2018

  Op dinsdag 5 juni 2018 werd de eerste Werkconferentie Ervaringsdeskundigheid georganiseerd binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de werkconferentie ging prof. dr. Petri Embregts in gesprek met vier ervaringsdeskundigen over het onderwerp geluk. De Werkconferentie werd georganiseerd door het consortium Ervaringsdeskundigheid. Het consortium bestaat uit 9 zorgorganisaties (Amarant Groep, Dichterbij, ORO,…lees verder

 • Prijsuitreiking Ds. Visscherprijs

  25-04-2018

  Op 22 maart vond voor de tweede maal de NTZ-kennismiddag plaats voor professionals in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.   Prof. dr. Petri Embregts (juryvoorzitter Ds. Visscherprijs), prof. dr. Xavier Moonen en dhr. Diederik Samson verzorgden tijdens deze middag inspirerende lezingen. Daarnaast werd de Ds. Visscherprijs 2018 toegekend aan Joanneke van der…lees verder