menu

Inzendingen voor Jan van der Kruis Innovatieprijs 2019

Op 11 april 2019 wordt voor de vierde keer de Jan van der Kruis Innovatieprijs uitgereikt (juryvoorzitter: prof. dr. Petri Embregts) aan innovatieve projecten / initiatieven binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is in toenemende mate aandacht voor de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. De vertaalslag van nieuwe kennis en inzichten naar de dagelijkse praktijk en het leven van mensen met een verstandelijke beperking kan daarbij een uitdaging zijn. De Jan van der Kruis Innovatieprijs is ingesteld door Dichterbij, in samenwerking met Tranzo (Tilburg University) en is gekoppeld aan de Academische Werkplaats Leven met een verstande­lijke beperking, om mensen te motiveren deze brug te slaan tussen onderzoek en praktijk en daarmee de positie van mensen met een verstandelijke beperking en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Projecten of initiatieven op dit gebied die zijn afgerond tussen november 2016 en november 2018 kunnen worden ingezonden.

 

De Jan van der Kruis Innovatieprijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro. Initiatieven kunnen tot 1 november 2018 digitaal aangemeld worden. Op de website van de Jan van der Kruis Innovatieprijs staat achtergrondinformatie over de prijs, het reglement en waar het initiatief aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de innovatieprijs.